Црногорска Православна Црква

Srpski realiti šou u našem gradu

Srpski realiti šou u našem gradu

Početkom septembra mjeseca minule godine desio se najozbiljniji udar na Crnogorsku pravoslavnu crkvu pod plaštom borbe za njezin „spas“! Toliko učinkoviti nijesu mogli biti ni Crkva Srbije ni Vučićeve tajne službe! Dovoljno je da dobronamjernicisebi postave pitanje: Da li se situacija poboljšala ili bitno pogoršala, kako  u funkcionisanju Crkve, tako i  u odnosima među pravoslavnim Crnogorcima i ko nas to posvađa!? Crnogorci trebaju shvatiti da se crkvenim poslovima trebaju baviti  crkvena lica, ali samo ona koja poštuju crkveno ustrojstvo i kanonski poredak! Donošenje badnjaka pripada po tradiciji bratstvima Martinovića i Borilovića iz Bajica, ali im ne pripada pravo odlučivanja ko treba osvještati  badnjak! Na skupu 3. septembra obećaše crkveni pučisti da će „umirovljeni“ mitropolit uživati dostojanstvo mitropolita do kraja života, uzgred pokušavajući da ga isele iz Vladičanskog doma u jedno cetinjsko potkrovlje sa garantovanim jednim obrokom, penzije nikad pristigle, i Mitropolitovih ličnih stvari „uhapšenih“ od strane samoproglašenog „mitropolita“! Jedini legalni i legitimni mitropolit, Mihailo, ne može da dođe u posjed  svoje odežde, krsta,  kadionice, 5 panagija, a Carske Dveri se pred njim zaključavaju!

  “Poštuj oca svojega i mater svoju…“ je peta Božja zapovijest! Bivši episkop Boris je pogazio sve zakletve koje je položio pred licem Gospoda Boga i potpisane ih predao Mitropolitu Mihailu! Mitropolit Mihailo je, dakle, duhovni otac, otac pred Stvoriteljem! Ne poštovati to očinstvo, Božanskog karaktera, znači ne poštovati Boga samoga! A da se takvo djelovanje  nalazi sa suprotne strane Božanskog svjedoči i prisustvo „sveštenika“,  monaha Borisa, na „osveštavanju“ badnjaka ove godine, koji se nalazi među pet vodećih naci-sotonista na planeti (pogledaj link):

https://tenepod.medium.com/nacisti%C4%8Dki-sotonisti-iz-reda-devet-uglova-infiltrirani-u-dr%C5%BEavu-i-crkvu-u-crnoj-gori-e2f225e0ccde

Posrnuli i otpali, bivši vikarni episkop  Boris, „zabranjuje“ svom duhovnom ocu pojavljivanje u mitropolitskom činu, kao i javno oglašavanje, što nije zabilježeno ni u vrijeme najžešćih staljinističkih čistki, pozivajući se na član Zakona naveden u odluci Ministarstva pravde, kojim se  ne prihvata upis Borisa  Bojovića kao novog mitropolita, odnosno zabranjuje lažno predstavljenje i djelovanje u ime Crnogorske pravoslavne crkve!

Osim navedenog,  novi „sinod“ neke druge, cirkusantske CPC, „sklepan“  na brzine, od izbjeglica ratom zahvaćenih područja, ne priznaje Sinod u kome śede trojica episkopa, koji su istoga monaha Borisa proizveli u episkopa! To bi ukratko značilo da zbunjeni i dezorijentisani  monah Boris ne priznaje ni vlastitu hirotoniju! Ili episkopi Svetog Sinoda CPC  su Borisu legitimni, dok god može da se poziva na svoju  „apostolsku sukcesiju“, poništenu Sinodalnim aktom, a nelegitimni su kada dokazuju Bojovićevo anticrkveno i antihrišćansko djelovanje i uzurpitanje svega što po zemaljskim i Božjim zakonima pripada jedinoj Crnogorksoj pravoslavnoj crkvi čiji je  poglavar Mitropolipt Mihailo!

Iz kancelarije Crnogorske pravoslavne crkve

Message
x