Црногорска Православна Црква

Помогни своју цркву

Помогни своју цркву

(Упутство за донације на крају текста)

Света Црногорска православна црква (ЦПЦ) се од свог поновног успоставлјања 1993. године, бори са неправдом, неравнорпавношћу, ускраћивањем вјерских и националних права етничких Црногораца те негативном пропагандом, фалсификовањем, негирањем аутентичностии наше цркве, дисквалификацијом, чак и од стране државних званиичника.

Једно од тих основних права је приступање православним вјерским објектима Црне Горе које су градили православни Црногорци од својих средстава, од којих су неки уписани као државно власништво Црне Горе, а други преписани на цркву друге, сусједне нам, државе Србије.

Немамо приступа ни једнима ни другима. С друге стране, црква друге државе од тих истих објеката убира материјално богатство, користи их за придобијење вјрника и националну и политичку пропаганду невезану за вјерско учење. У исто вријеме, врло су бројни примјери девастације вјерских објеката без дозволе државних институција на који начин се преправља и сама историја.

Ситуација је значајно отежана од промјене власти и избора 2020. године и укидањем ионако врло скромних средстава које је држава уплаћивала Црногорској православној цркви, једнако као другим вјерским заједницама.

Помогните да наставимо са борбом за наша вјерска и грађанска права у овом тренутку још и јаче.

Тренутак јесте да се дигне глава, јер што гођ да наиђе, ми смо му наредни, наша вјера је јака, а борба праведна.


Уплате из иностранства:

Swift code: MNBAMEPG
IBAN code: ME25530095120005749491
Name: CRNOGORSKA PRAVOSLAVNA CRKVA
GRUDA B.B.
81250 Cetinje
Montenegro

Уплате из Црне Горе:

Жиро рачун: 530 – 467 – 67 NLB Montenegrobanka

* * * ВАЖНО * * *

Молимо добре људе, који желе помоћи својој цркви, да новчана средства не дају на руке трећим лицима већ да иста уплате на наведене рачуне или нас контактирају е-поштом на адреси , како би се информисали на који начин још могу послати средства или да би провјерили да ли неко лице поступа у име Црногорске православне цркве и по благослову Митрополита Михаила.

Message
x