Црногорска Православна Црква

Cetinjska policija, nepoštovanjem rješenja Ministarstva pravde, želi da izazove nemire  

Cetinjska policija, nepoštovanjem rješenja Ministarstva pravde, želi da izazove nemire  

Crnogorska pravoslavna crkva upozorava i obavještava vjernike da kanonski isključeni i sada bivši vikarni episkop Bojan Bojović, sa grupom bivših popova CPC nastavlja sa svojim nedoličnim ponašanjem i prevarama. Najavljuje i zakazuje nalaganje badnjaka na Badnji dan u Nikšiću, Podgorici i na Cetinju, a sve u ime CPC, iako ih je Sveti Sinod CPC za sva vremena isključio i zabranio činodjejstvovanje u ime Crnogorske crkve. Za sve to ima i pomoć cetinjske policije

PODSJEĆAMO da je Ministarstvo pravde Crne Gore, na čijem čelu je bio Marko Kovač potvrdilo da su svi objekti koje koristi CPC u vlasništvu CPC.

„Ministarstvo pravde Crne Gore je donijelo rješenje 23.10.2023. godine kojim je odbijen zahtjev Bojana Bojovića bivšeg vikarnog episkopa CPC da pošalje u mirovinu Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorskog Mihaila i da njega postavi za novog Arhiepiskopa cetinjskog i Mitropolita crnogorskog kao neosnovan.

Time je stavljena tačka na nezakonito i nekanonsko ponašanje pomenutog podnosioca zahtjeva.

Prije donošenja ovog rješenja Ministrastvo pravde na čelu sa ministrom gospodinom Markom Kovačem je sprovelo ispitni postupak na efikasan način poštujući zakonske propise i uvažavajući kanonska pravila naše vjerske zajednice.Zbog svega navedenog ovim putem im iskazujemo poštovanje i zahvalnost.

Nažalost i pored svega gore navedenog pojedina fizička lica koja su se samoproglasila sveštenicima Crnogorske pravoslavne crkve sprječavaju aktivnosti legalnih i legitmnih predstavnika CPC na čelu sa Mitropolitom Mihailom u obavljanju svojih redovnih i planiranih aktivnosti. To čine na način što su okupirali, zauueli crkvu Ivana Crnojevića na Cetinju koja je vlasništvo Crnogorkse pravoslavne crkve, a kulminacija tih aktivnosti je ta što su vozilo bez registarskih tablica uveli u dvorište pomenute crkve“, navodi se u rješenju Ministarstva pravde.

Podsjećamo i da je Sveti Arhijerejski Sinod Crnogorske Pravoslavne Crkve na Cetinju 28.10. 2023.godine,u sastavu:Arhiepskop Kotorski-Primorski +SIMEON,  Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Mihailo i  Episkop Ostroško-Nikšićke eparhije i episkop Crnogorske Pravoslavne Crkve u Argentini Gorazd jednoglasno donio Odluku da za sva vremana isključili iz CPC Vikarnog episkopa Bojana Bojovića.

Isključeni Bojan Bojović sa trojicom popova, nekanonski,  uspijeva da 28. decembra 2023.g.  organizuju parastos na groblju u Nikšiću za 11 komita koji su poginuli boreći se herojski za PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE u Šćepan Polju, selo Rubeže, 1923 g. Ovim činjenjem oni su uvrijedili i ponizili svijetle žrtve i njihove potomke.

Molimo vjernike CPC da ne prihvataju poziv ove nelegitimne grupe vjernika, sada laika – svjetovnih lica koji više nijesu sveštenici.

 Očigledno je da su potpomognuti velikom količinom novca od Srpske i Ruske pravoslavne crkve, što se nedvosmisleno da zaključiti iz liturgije isključenog Bojana Bojovića, u kojoj se moli za zdravlje, patrijarha Moskovskog Kirila i Srpskoga Porfirija. 

(https://youtu.be/Vb_v5ItqHhw?si=6P89L26j_32R5P-R)

Vjernici i poštovaoci Crnogorske Pravoslavne Crkeve, želimo vam sve najbolje u Novoj godini. Želimo vas na najveći hrišćanski praznik pozdravti riječima

HRISTOS SE RODI!

VAISTINU SE RODI!

Message
x