Crnogorska Pravoslavna Crkva

Vikarni ep(ISKOPIJE)

Vikarni ep(ISKOPIJE)

Piše: ipođakon Bulat Bulatović

Ep o časnom Belvederu ispjeva bivši vikarni episkop Bojan, na liturđiji u crkvi Ivana Crnojevića koju nezakonito i nekanoski uzurpira ali još koji dan, daće Bog ako ljudi neće.

Drugi  njegov ep o Belvederu, ili druga izdaja časnog otpora sa Belvedera u režiji Bojana Bojovića ogleda se u molitvama koje upućuje okupatorskom poglavaru  srpske crkve Porfiriju.

I to đe? U Crnogorskoj crkvi, i to na Cetinju.

Onome koji je oštrio zube na Crnogorce pri desantu na manastijer, onome koji je u Zagrebu glumio evropejca dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Neka svi Crnogorci koji su možda i do sada imali zabluda u vezi lika i (ne)đela bivšeg vikarnog ep(iskopija) Boja, konačno shvate za koga on radi protiv interesa Crne Gore i CPC.

Udara li se ovim u temeljni kamen prve crnogorske države kada je Dukljanska vojska potukla do nogu Bizantiju u bitci kod Tuđemila?! Jesu li naši preci Dukljani trebali moliti Bizantince za zdravlje?

Što bi bilo od 13 jula 1941 godine da su se Crnogorci molili za zdravlje italijanskim i njemackim okupacionim divizijama i komandantima.

Da li je Bojan nakon ovog dostojan ući u više ijedan časni crnogorski dom a kamoli crkvu? Što bi bilo od bitaka na Čevu, Martinićima, Krusima, Vučjem Dolu, Grahovcu da su crnogorski mitropoliti slavne dinastije Petrović Njegoš molili se raznim pašama koji su prijetili Crnogorcima.

Eklatantan primjer lažnog mitropolita je Bojan Bojović. Da li je ovo uvertira u raško moravski stil gradnje crkava, ili pojanja u Crnogorskom narodu?

Ili će Bojan reći da može i kapela na Lovćenu da se oburda, da bi zadovoljio ,,braću” Srbe koji nude da braće (Crnogoraca više ne bude).

U pamet se Crnogorci!

Vladičanski dom CPC, Gruda, Cetinje

Message
x