Crnogorska Pravoslavna Crkva

Raščinjeni vikarni episkop se moli za srpskog i ruskog patrijarha

Raščinjeni vikarni episkop se moli za srpskog i ruskog patrijarha

Dok rukopolaže ukrajinskog sveštenika, Bojan Bojović uključuje u molitvu, između ostaloga patrijarha moskovskog Kirila, jednog od najvećih podržavalaca ruskih zločina u Ukrajini i patrijarha srpskog Porfirija.

Izvor: društvena mreža Fejsbuk

Monah Bojan Bojović, čije monaštvo je raščinjenjem od strane Svetoga Sinoda Crnogorske pravoslavne crkve laicizirano, osim što nakon lažne intronacije uzurpira crkvene objekte Crnogorske pravoslavne crkve, pa čak i lične stvari Njegovog Blaženstva Mitroplita Mihaila, ne prestaje iznenađivati javnost!

Naime, u nezasitoj želji da postane mitropolit, iako je preko zvanja „vikarnog episkopa“ imao gotovo ista ovlašćenja kao i Mitropolit, organizovao je „opštecrnogorski narodni zbor“ 3. septembra ove godine, sa oko 300 do 400 svojih pristalica (jasno vidljivo na kompjuterskom programu prebrorjavanja) i na njemu se samoproglasio za mitroplita, navodno „upražnjenog“ mitropolitskog trona!

Još veći apsurd je, što ne poznaje istorija hrišćanstva, da je na istom skupu sa nekoliko sveštenika otpalih od Crkve i nekoliko ljudi u mantijama „uvezenih“ iz inostranstva, „proglašen“ za sveca Blaženopočivši Mitropolit Antonije i to od strane univerzitetskog profesora, deklarisanog ateiste!

Da skandaloznim postupcima raščinjenog, monaha Bojovića, nema kraja svjedoči liturgija u uzurpiranoj crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju, u kojoj rukopolaže ukrajinskog sveštenika uključujući u molitvu, između ostaloga patrijarha moskovskog Kirila, jednog od najvećih podržavalaca ruskih zločina u Ukrajini, kao i njegovog istomišjenika srpskog patrijarha Porfirija, uzurpatora trona Svetog Petra Cetinjskoga, koji je ustupio Joanikiju II nedostojnom, uz pomoć do zuba naoružanih regularnih, paravojnih i kriminalnih struktura u Cetinjskom manastiru! Nije zanemarljiva njegova uloga kao ratnog aktiviste u krvavom raspadu bivše Jugoslavije!

Osim što skrnavi crnogorsku svetinju blasfemičnim ritualima, dozvoljavajući čak i to da kroz oltar crkve prolaze civili oba pola, od raščinjenog Bojovića može iznenadi još samo to da napravi parstos zlikovcima iz Drugog svjetskog rata!

Informativna služba CPC

Message
x