Crnogorska Pravoslavna Crkva

Povodom laži lažnoga mitropolita sa ulice Bojana Bojovića

Povodom laži lažnoga mitropolita sa ulice Bojana Bojovića

Piše: ipođakon Bulat Bulatović

Portal CdM je sasvim tendeciozno prenio saopštenje nesrećnog uličnog mitropolita Bojana u kojoj je iznešeno više laži sa namjerom kompromitacije pravoslavnih Crnogoraca.

Navijači i simpatizeri CdM portala interpretiraju i reinterpretiraju događaje sa Cetinja ispred crnogorske crkve u Lovćenskij ulici kako bi promovisali lice sa ulice i njegov umišljaj mitrololita u svojoj režiji.

Prije svega nikakvi građani nijesu spriječili radove, jer nijesu ni prišli nikome od nas koji smo pomagali crkvi kao radnici.

Kao prvo nije gospodin Glendža neko ko postavlja bistu i izvodi radove već je Crnogorska pravoslavna crkva izvođač radova na postavljanju spomenika blaženopočivšem mitropolitu Antoniju Abramoviću.

Kao drugo nije bila namjera postaviti bistu, kao što Bojan Minhauzen naručuje pisaniju CdM, a CdM ne pitajuću instituciju tj. CPC sluša uličare prenabrjegavajući novinarsku etiku da se pita i druga strana tj. ona koja je institucionalno priznata od države, a ne ulice. Saopštava fantazije jednog raščinjenog sveštenika koji je danas onako zamišljen u svojoj ulozi mitropolita dobacio jednoj gospođi na degutantan način… Nastavljajući da laže kako neko drugi ruši nešto što nije ni gradio, poručujemo mu sada da je upravo crkva to gradila a ne on, jer je on taj koji je samo iznosio iz crkve, i neće ga pred Bogom oprati nijedan post, uzgred, ne bi se reklo ni da posti.

Simonija je neoprostiv grijeh u svakoj hrišćanskoj crkvi pa i u Crnogorskoj.

Od tog konvertita, prevrtljivca i blasfemičara i poklonika satanista i „duhovnog oca“ raščinjenoga popa, sataniste, ne bi smjela da padne ni jedna jedina ružna riječ među Crnogorcima, a Porfirije, za koga se iz dubine duše moliš u svojim ritualima koje nazivaš liturgijama moguće te i preporuči za neku parohiju u srcu Šumadije.

Budi jednom čovjek i odreci se mantija, i vrni sve što si uzeo od Mitropolita Mihaila, dok si bio vikarni episkop Ostroško Nikšićki. Kao Vikarni, dakle, bio si zamjenik samo episkopa Gorazda, a ne i mitropolita CPC našeg Mihaila.

Message
x