Crnogorska Pravoslavna Crkva

Bistum ili Erzbistum

Bistum ili Erzbistum

Piše: Sreten VUJOVIĆ

Crnogorska medijska scena je praktično devastirana! Neki pisani i elektornski meidji su se otvoreno stavili na stranu srpsko-ruskog svijeta, neznaveno ili teledirigovano, „vrag će ga znati“! Činjenica je da ostatak medija pokušava informisati crnogorsku javnost „iz prve ruke“ i „istinito“!

Svjedočanstvo tome je današnji događaj u vezi sa Crkvom Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju, o kome su neki elektronski mediji „istinito izvijestili“ javnost, oslanjajući se na nekolike, po Crnu Goru u aktuelnoj situaciji, mnogo štetne laži, jer takva vijest ne može biti plod neznanja ili nerazumijevanja!

U tekstu CdM

(https://www.cdm.me/drustvo/cetinje-glendza-bi-da-postavi-bistu-mitropolitu-antoniju-ali-mu-grupa-gradana-ne-da/)

koji potpisuje A.O. se navode nekolike ključne neistine!

Laž prva:

Starješina crkve Svetog Pravednog Ivana Crnojevića CPC na Cetinju Dušan Glendža namjerovao je danas da u krugu crkve postavi bistu prvom mitropolitu CPC Antoniju“.

Dušan Glendža nije starješina Crkve, već predśednik Crkvene opštine Cetinje, donator i jedan od višedecenijskih dobrotvora!

Laž druga:

Mitroplilit Antonije jeste prvi mitropolit obnovljene Crnogorske Pravoslavne Crkve, ali u dugovjekoj tradiciji Crne Gore ne može predstavljati prvog mitorpolita!

Laž teća:

Civilno lice ne može biti „starješina“ bilo koje crkve!

Laž četvrta:

U toku današnjeg dana nije planirano postavljenje „biste“ Blaženopočivšeg Mitropolita Antonija, jer takva bista jednostavno ne postoji!

Na današnji dan su počeli radovi izgradnje grobnice za Balaženopočivšeg Mitropolita Antonija, koje je dogovorila jedinstvena Crnogorska Pravoslavna Crkva, prije 3. septembra ove godine, a koje je spriječio raščinjeni otpadnički episkop Crnogorske pravoslavne crkve i njegovi sljedbenici!

Svaka (dez)informacija koja se temelji na četiri krupne laži, a koje su u fundamentalnoj koliziji sa osnovnim hrišćanskim postualtima, doprinosi daljem razjedinjavanju Crne Gore i u saglasju su sa idejama srpsko-ruskog svijeta, odnosno apsolutnog urušavanja, kako duhovnog tako i organizacionog tkiva naše domovine Crne Gore.

Message
x